DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Brøndby holder fast ved Remondis og overvejer alternativer

Mens fem andre københavnske forstadskommuner selv - og sammen - vil samle husholdningsaffald, har Brøndby forlænget sin aftale med Remondis til maj 2022.
6. JAN 2020 13.17

BRØNDBY: I november var der så meget usikkerhed om affaldsindsamlingen i Furesø, Albertslund, Ballerup, Ishøj og Vallensbæk, at de fem kommuner valgte at danne deres eget affaldsselskab i stedet. I Brøndby går man derimod en anden vej.

Brøndby Kommune har netop forlænget kontrakten med Remondis i op til 12 måneder og vil bruge tiden på at undersøge eventuelle andre muligheder, oplyser kommunen.
 
Selvom mange borgere i kommunen har udtrykt utilfredshed med Remondis’ affaldsindsamling, har kommunalbestyrelsen netop forlænget kontrakten, der går til maj 2021, i op til yderligere et år. Hvis kommunen selv ønsker at hjemtage opgaven eller få andre til at byde på den, kræver det nemlig grundig forberedelse. Fx kan der være op til halvandet års leveringstid, når et renovationsfirma eller en kommune skal købe skraldebiler.

- Vi får mange klager over, at Remondis laver fejl, og dem tager vi naturligvis alvorligt og drøfter med Remondis. Vi håber og tror, at de retter op og fremover lever op til vores kontrakt med dem. Selv om der måske bliver ved med at være flere fejl end tidligere, er det nødvendigt at forlænge den nuværende kontrakt. Først vil vi undersøge eventuelle alternativer, og derefter tager det tid at gennemføre et nyt udbud eller at forberede en ny organisering. Det kan betyde, at vi selv vil løse opgaven, eventuelt sammen med andre kommuner, siger Vagn Kjær-Hansen (SF), formand for Teknik- og Miljøudvalget.

Kommunalbestyrelsen vil drøfte emnet på et temamøde den 21. januar, hvor politikerne vil vende muligheder, fordele og ulemper ved udbud eller hjemtagelse.

- Selvom der er fejl og mangler i Remondis' indsamling, er der også et økonomisk aspekt i det her for os, uddyber Vagn Kjær-Hansen til dknyt. 

- På den her måde køber vi os tid: Skal vi fortsætte med Remondis, gennemføre et nyt udbud eller eventuelt søge samarbejde med de fem andre kommuner?

De fem andre kommuner dannede samarbejdet Ressourceindsamling A/S i kølvandet på, at Remondis tidligere i 2019 valgte at opsige kontrakten med begrundelsen, at den var tabsgivende. Efterfølgende trak renovatøren opsigelsen tilbage, men episoden fik kommunerne til at tvivle på en fortsat pålidelig affaldsindsamling.