dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat
Byggeriet af Bygningsstyrelsens træ-kontorhus skrider planmæssigt frem
Bygningsstyrelsen nye kontor i Odense skal sætte nye standarder for bærende konstruktioner i træ i moderne byggeri.
Foto: Dansk Drone Netværk

Byggeriet af Bygningsstyrelsens "træ-kontorhus" skrider planmæssigt frem

Bygningsstyrelsen havde sat som krav at bærende konstruktioner i styrelsens nye kontorhus i Odense. Kravet blev sat for at påvirke byggebranchen, så træ kommer til at spille en større rolle i fremtidens byggeri.
19. MAJ 2023 10.22

Byggeriet af Danmarks største kontorhus med bærende konstruktioner i træ begynder en ny fase. De første træsøjler og etagedæk til byggeriet er således kommet til Bygninstyrelsens nye kontor i Odense. Konkret er der kommet 18 tons søjler og bjælker og 48 tons etagedæk til byggepladsen, oplyser NCC, der står for byggeriet, i en pressemeddelelse.

- Vi har glædet os som små børn, så det er bare fantastisk at se træet komme; nu er vi rigtigt i gang. Det her bliver jo et ikonisk byggeri, og vi vil se det rejse sig i takt med, at træet ankommer, for vi monterer nærmest direkte fra lastbilerne, siger Lars Ørvad Nielsen, sektionsdirektør i NCC Building i Vest.

Det er Danmarks hidtil største træsatsning med plads til 1.600 mennesker, som skal arbejde i de otte statslige institutioner, der flytter ind. Kontorknudepunktet bliver på seks etager og formålet har været at sætte helt nye standarder for byggeri herhjemme. 

Formålet med at bygge i træ har fra Bygningsstyrelsens side været at påvirke byggebranchen, så træ kommer til at spille en større rolle i fremtidens byggeri.

- Bygningsstyrelsens udbud med krav om bærende konstruktioner i træ er ganske visionært, og det vil helt sikkert både skabe ny opmærksomhed og viden om træ som byggemateriale. På den måde vil projektet være med til at flytte branchen mod i højere grad at vælge at bygge i træ, så det bliver mere naturligt at tænke træ som et alternativ og supplement til de mere traditionelle byggematerialer som stål og beton, siger Kristian Fuglsang, projektchef i Bygningsstyrelsen.

NCC er totalentreprenør, C.F. Møller Architects har tegnet huset og Artelia er rådgivervirksomhed på det. Bygningen bliver på 31.000 kvm. Arbejdet forventes afsluttet i første halvdel af 2025. Budgettet for kontorhuset beløber sig til 645 mio. kr.

amp

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.