DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Claus Hjort: Stor trussel for hackerangreb mod Danmark

Både ledere i den offentlige og den private sektor bør have stor fokus på hackerangreb, lyder det fra forsvarsministeren på et samråd tirsdag

Offentlige myndigheder og den private sektor skal være oppe på dupperne for at forsvare sig mod hackerangreb. Det siger forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V) på et samråd tirsdag om hackerangreb og truslen mod Danmark.

- Et beskyttelsesniveau, der var passende i går, er ikke nødvendigvis passende i morgen, siger Claus Hjort Frederiksen og tilføjer, at 'vi skal vedholdende arbejde på at opretholde et passende beskyttelsesniveau'.

Center for Cybersikkerhed vurderer ifølge ministeren, at truslen for cyberspionage og cyberkriminalitet mod danske myndigheder og virksomheder er meget højt, og han mener derfor, at der bør være mere folkeoplysning og bedre koordinering i forhold til at hjælpe med at beskytte mod hackerangreb.

- Truslerne udvikler sig hastigt. Det stiller store krav til, at vi hele tiden følger med. Vi ser angreb rettet mod vores viden og idéer i form af cyberspionage. Mod vores økonomi i form af cyberkriminalitet. Og potentielt også mod vores samfundsmodel og demokratiske system i form af informations- og påvirkningskampagner, siger Claus Hjort Frederiksen og understreger, at et hackerangreb mod samfundsvigtige funktioner vil kunne lægge vitale funktioner i vores samfund ned.

- Det skal både offentlige og private ledere tage alvorligt og sætte sig ind i, understreger ministeren. 

Det var Ida Auken (R), der havde indkaldt til samrådet som konsekvens af det store hackerangreb den 12. maj i år, hvor 99 lande blev ramt. Danmark slap dog nogenlunde billigt.

 

Ritzau / mfa