dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat

Testes hos flere kommuner:
CO2-beregner fra KMD viser gode resultater

Gennem flere måneder har tre danske kommuner testet KMDs klimaberegner, KMD Sustainious CarbonKey. Testningen viser lovende resultater.
3. MAJ 2022 12.25

SØNDERBORG / SAMSØ / ODENSE: IT-virksomheden KMD har sammen med Sønderborg, Samsø, Odense kommuner gennem de seneste måneder testet et værktøj, der skal gøre det nemmere at se, hvor stor en forskel gør det reelt på CO2-kontoen, at vælge det klimavenlige alternative fremfor det modsatte. 

Værktøjet, der bliver kaldt KMD Sustainious CarbonKey, adskiller sig fra andre løsninger, fordi den kan opgøre udledning på scope 3, der er den vanskeligste kategori at måle på, da udledningerne her kommer fra en meget bred vifte af indkøbte produkter fra underleverandører. Hvorimod målingerne i scope 1 og 2 er ens egne målbare CO2-udledninger.

Indtil videre har testningen vist gode resultater, og kommunerne har været glade for at kunne benytte værktøjet, oplyser KMD i en pressemeddelelse. 

- Beregneren kan være med til at løse et komplekst problem, for i fremtiden skal vi sandsynligvis måle konkret på klimaaftryk i scope 3, og så kan klimaberegneren bidrage til at målrette, fremtidige klimaindsatser i Sønderborg Kommune, siger Søren Jensen, der er strategi- og udbudschef i Sønderborg Kommune.

Kan vise klimabelastning for de fleste varer

CO2-beregneren har omfattende data om klimabelastning på alt fra brændstof, bleer, oksekød, uniformer til kuglepenne eller fjernvarme. Det er disse data, der ligger til grund for, at KMD Sustainious CarbonKey kan lave de komplicerede beregninger af den samlede klimaudledning.

De underliggende beregninger i CO2-beregneren er udført af eksperter fra Viegand Maagøe. CO2-beregneren sørger selv for at indsamle de relevante data fra fx indkøbssystemet, og analysen kan derfor foretages uden forudgående indsamling af data fra virksomheden.

- Målet er, at kommuner og virksomheder på baggrund af mængdedata i deres faktura kan autogenerere et grønt månedsregnskab på samme måde, som de i dag laver deres finansielle regnskaber. Det vil skabe et kvantespring i ESG-rapporteringen og stille danske virksomheder stærkere på det globale marked, siger Søren Eriksen, administrerende direktør i Viegand Maagøe.

KMD forventer at lancere KMD Sustainious CarbonKey officielt i løbet af 2022. 

amp

 

 

 

 

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.