DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job
Foto: Johnny Frederiksen, Ritzau Scanpix

Dansk Erhverv stævner tre kommuner for at droppe udbud

Dansk Erhverv har lagt sag an mod Holstebro, Lemvig og Struer efter at have taget drift af fælles hjælpemiddeldepot hjem igen
7. NOV 2018 15.47

HOLSTEBRO / LEMVIG / STRUER: Dansk Erhverv stævner tre nordvestjyske kommuner for ikke at have overholdt udbudsloven og hjemtaget en opgave i udbud uden saglig grund, oplyser interesseorganisationen. 

Holstebro, Lemvig og Struer kommuner havde først sendt en opgave om drift af kommunernes fælles hjælpemiddeldepot i udbud, for siden selv at vælge at varetage opgaven.

Dette skete under påskud af økonomiske besparelser, men reelt kommer kommunens egen drift til at overstige nogle af de private tilbud med hele to mio. kr. 

- Det er desværre langt fra første gang, vi ser, at kommuner vælger at hjemtage en opgave på et i bedste fald tyndt grundlag. Men her er man simpelthen gået langt over stregen, siger Dansk Erhvervs direktør, Brian Mikkelsen, og påpeger, at det ikke hænger sammen, når udgifterne overstiger konkrete bud. 

Dansk Erhverv lægger vægt på, at hjemtagningen af udbuddet er i strid med udbudslovens gennemsigtighedsprincip; er foretaget uden gyldig grund til at annullere udbuddet og at kommunerne har givet urigtige oplysninger om, hvorfor udbuddet er blevet annulleret.

Holstebro afviser
- Vi mener ikke, vi har gjort noget forkert, siger Claus Brandt, vicekommunaldirektør i Holstebro Kommune, til TV Midt-Vest.

Han forklarer, at kommunerne havde hver deres kontrakt, inden de blev enige om at lave en fælleskontrakt, som de så gik i udbud med.

ibs