DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Det blev dyrere for Greve at gå til landsretten

Greve Kommune har fået fordoblet erstatningsbeløb til vraget installatørfirma.
21. MAR 2019 14.45

GREVE: Landsretten har nu afgjort en gammel sag, fra dengang Langagergård Plejecenter blev bygget. Det var Greve Kommune, der valgte at hæve en byretsdom til landsretten, og det endte med at gøre sagen dyrere for kommunen.

Landsretten har nu afgjort, at Greve Kommune skal betale knapt ni mio. kr. i erstatning og procesrenter til Installatøren A/S. Dertil kommer sagsomkostninger, oplyser kommunen.

Sagen begyndte under byggeriet af plejecenteret i 2012, hvor Installatøren A/S først fik opgaven med at lave el-arbejdet, men senere blev vraget til fordel for et andet installatørfirma.

Efterfølgende lagde Installatøren A/S sag an mod Greve Kommune med påstand om betaling af en regning. Byretten gav virksomheden medhold, hvorefter Greve Kommune efter råd fra kommunens advokat ankede til Landsretten. Nu har Landsretten altså afgjort sagen til fordel for Installatøren A/S.

Kommunen havde i første omgang fået medhold ved Voldgiftsnævnet i, at der ikke var indgået en entrepriseaftale mellem parterne, men byretten kom til det resultat, at kommunen skulle betale over 4,5 mio. kr. plus 250.000 kr. i sagsomkostninger - altså halvdelen af det, dommen i landsretten nu lyder på.

Det hører også med til historien, at byggeriets samlede pris blev cirka 246 mio. kr. - cirka 50 mio. kr. dyrere end det oprindelige budget på omkring 200 mio. kr. Boligerne blev cirka 20 mio. kr. dyrere og fællesarealerne 30 mio. kr. dyrere. Konkursen gav også ikke-budgetterede udgifter til forlænget byggeperiode, mere bygherrerådgivning og uforudsete udgifter til advokat og voldgiftssager.