DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Foto: Foto: Oscar Matsson, Polfoto

Digitalt boost til bedre service og sammenhæng

KL: Fælleskommunal digital handlingsplan
23. MAJ 2016 13.43

En mere sammenhængende og effektiv service for borgere og virksomheder skal sikres gennem 29 konkrete tiltag i en fælleskommunal digitale handlingsplan, som  KL offentliggør i dag.

Et af tiltagene skal give borgere og virksomheder lettere adgang til at se og følge egne sager og data, et andet handler om at ruste kommuner og medarbejdere til de nye sikkerhedsudfordringer, så borgere og virksomheder fortsat kan være trygge ved kommunernes håndtering og opbevaring af data og informationer, og et tredje skal sikre, at borgere med behov for støtte og hjælp i højere grad oplever, at de kommunale indsatser er sammenhængende, og at de forløb og tilbud, som borgeren tilbydes, er effektive.

- Kommunerne har en stærk tradition for at stå sammen om at udvikle brugen af teknologi og udnytte de digitale muligheder. Samarbejdet om digitalisering bliver kun vigtigere i takt med, at den digitale udvikling accelerer. Derfor vil vi i kommunerne hæve ambitionsniveauet og udnytte de digitale muligheder til at yde en endnu bedre og mere effektiv og sammenhængende service til borgere og virksomheder, siger KL-formand Martin Damm (V) i en kommentar.

Offentliggørelsen af handlingsplanen kommer i forlængelse af KL sammen med Danske Regioner og regeringen netop har besluttet en fællesoffentlig digitaliseringsstrategi for 2016-2020. Derudover bygger den videre på en fælleskommunal digitaliseringsstrategi fra juni 2015.

- Vi bygger videre på et stærkt fundament. Kommunerne har med den fælleskommunale strategi for 2011-2015 vist, at et bredt og målrettet samarbejde om fælles digitale initiativer kan føre til markante resultater. Dannelsen af KOMBIT, konkurrenceudsættelse af monopolløsninger, fælleskommunal rammarkitektur og en række andre fælles tiltag taler deres tydelige sprog. Nu skal vi videre ad den vej og fortsætte det fælleskommunale arbejde med digitalisering, hvor alle kommuner deltager aktivt, siger Martin Damm.

mk

 

Læs eller download handlingsplan og projektkatalog.