DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job
Foto: Søren Sielemann, Ritzau Scanpix

Domstolsstyrelsen er tavs om ulovlige indkøb for 40 mio. kr.

Domstolsstyrelsen har handlet ulovligt for mere end 40 mio. kr. Men det er hemmeligt, om styrelsen har flere problemer med indkøb. Mystisk, mener professor.
28. MAR 2019 13.30

Det vakte opsigt, da Rigsrevisionen i 2016 kritiserede Domstolsstyrelsen, som hører under Justitsministeriet, for at have brudt udbudsreglerne ved at købe it-ydelser hos den private leverandør DSI Next uden at konkurrenceudsætte opgaven.

Nu kan kommunen.dk opgøre, at styrelsens ulovlige indkøb hos DSI Next beløb sig til mere end 40 mio. kr. i årene 2013-2016. Det fremgår af aktindsigt i styrelsens omsætningstal til leverandøren.

kommunen.dk har også forsøgt at belyse, om styrelsen har foretaget andre indkøb i strid med udbudslovgivningen. Men styrelsen afviser at svare på, hvorvidt den har konkurrenceudsat omsætningen til sine ti største private leverandører.

Det undrer Sten Bønsing, der er professor i forvaltningsret ved Aalborg Universitet. Ifølge ham burde Domstolsstyrelsen kunne fremfinde dokumentationen uden at bruge uforholdsmæssigt lang tid på det.

- Det lyder jo helt mystisk, at det skulle være så omfattende at finde, siger han.

ak

Abonnenter på kommunen.dk kan læse hele artiklen her.