DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

EFI-afløser klar til tiden. Men ikke helt klar til faktisk brug

KORT NYT22. FEB 2019 11.04

Et nyt it-system, der skal inddrive danskernes gæld til det offentlige, er nu færdigudviklet, oplyser Skatteministeriet. Skatteminister Karsten Lauritzen (V) 'tør næsten ikke sige det', men nævner alligevel at det 'stort set (er) lykkedes at udvikle et statsligt it-system til tiden, og uden at regningen denne gang er løbet løbsk'.

Det nye inddrivelsessystem skal tage over efter det fejlslagne EFI, der blev taget ud af drift i 2015, da det viste sig, at det inddrev gæld på et ulovligt grundlag. Med det nye system kan man 'nu med sikkerhed sige, at vi henter gælden hjem på et lovligt grundlag', siger skatteministeren.

Det nye inddrivelsessystem skal ligesom det gamle bruges til blandt andet modregning i overskydende skat, lønindeholdelse og afdragsordninger, men før det kan sættes i drift, skal de enkelte offentlige kreditorer tilpasse deres egne systemer til det nye gældsinddrivelsessystem. Der er ifølge Karsten Lauritzen tale om 'flere hundrede kreditorers it-systemer', der skal tilpasses, men der er 'lagt en klar plan for at få kreditorerne godt ombord', siger han i en kommentar.

mk