DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job
Tidligere Falck-koncernchef Allan Søgaard Larsen.
Foto: Liselotte Sabroe, Ritzau Scanpix

Efterdønningerne ruller videre efter Falcks konkurrencemisbrug

Tidligere Falck-koncernchef trækker sig fra bestyrelser, eks-direktør frikender sig selv, men beklager - og daværende udvalgsformand i Regionsråd Syddanmark efterlyser lidt mere selvransagelse hos lokale medier.

SYDDANMARK: I kølvandet på den massive kritik af Falck for brud på konkurrenceloven i Bios-sagen har Falcks daværende koncernchef Allan Søgaard Larsen nu trukket sig fra to bestyrelsesposter i henholdsvis Løkkefonden og medicoselskabet Ambu. Allan Søgaard Larsen var koncernchef for Falck fra 2004 til og med 2016.

Om sit farvel til Løkkefonden skriver Allan Søgaard Larsen selv, at han ønsker, at 'det aktuelle fokus på mig ikke skal påvirke Løkkefondens virke', mens Ambu i en fondsbørsmeddelelse henviser til 'personlige årsager' som årsag til Allan Søgaard Larsens farvel til bestyrelsen.

Også en anden Falck-direktør fra tiden med konkurrencemisbrug over for Bios, som havde vundet ambulancekørsel i Syddanmark for næsen af Falck, har reageret på Konkurrencerådets sønderlemmende rapport om de ulovlige metoder. Det er nuværende kommunikationsdirektør i Københavns Lufthavne Peter Goll, som dengang var den person hos Falck, der orkestrerede kampagnen mod Bios.

Om sin egen rolle i sagen har han nu valgt envejskommunikationen som redskab. Han vil ikke interviewes, men meddeler på Facebook, at han for sit 'eget vedkommende (er) helt sikker på, at jeg har overholdt alle regler og love', og 'også sikker på, at jeg kun har været med til at videregive korrekte og dokumenterbare oplysninger'.

Han kalder dog Konkurrencerådets rapport 'grim læsning', og medgiver, at 'nogle ting er klart over stregen'. Trods afvisningen af ulovligheder erkender han også at have begået fejl og beklager sin andel i sagen.

Andre - ufrivillige - aktører i kampagnen var de lokale medier, som den daværende formand for Region Syddanmarks præhospitale udvalg, Thyge Nielsen (V), tirsdag i Jysk Fynske Medier opfordrer til at 'bruge lidt tid på selvransagelse'. 'Jeg har godt nok læst i både JydskeVestkysten og Fyens Stiftstidende i lørdags, at det har de selv gjort. Og de blev frifundet!' skriver han sarkastisk.

Som daværende udvalgsformand kom Thyge Nielsen til at fremstå som eksponent for valget af Bios frem for Falck, og det er den almindelige formodning, at denne kobling var en hovedårsag til, at det ikke lykkedes ham at blive genvalgt ved KV17. 'At kalde det et tillidsbrud vil vist være den største jyske underdrivelse til dato', skriver han om Falcks ageren i sagen.