dknyt
dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
DK Debat
DK Stillinger

Egil Rasmussen skal bygge nyt sundhedshus i Christiansfeld

Egil Rasmussen A/S har vundet udbuddet med at opføre Christiansfelds kommende sundhedshus og begynder arbejdet på byggeriet i august umiddelbart efter sommerferien.
14. JUL 2021 10.06

KOLDING: Christiansfeld skal have et nyt sundhedshus, og nu er der sat navn på, hvem der skal stå for byggeriet, der skal stå klar i sommeren 2022.

Og det er forholdsvis lokale kræfter, der skal i gang, da det er firmaet Egil Rasmussen A/S med base i Taulov, der har vundet udbuddet.

Det nye byggeri bliver et længehus. I baggården anlægges parkeringspladser og udearealer med beplantning og bænke. Huset opføres i gule mursten og taget lægges med rødt vingetegl. Bygningen får moderne kvistelementer på tagfladerne og moderne hvidmalede vinduer. Det bliver et nutidigt hus, der arkitektonisk passer ind i Unesco-verdensarvsområdet.

- Det er et længe ventet projekt, som nu endelig bliver til noget. Med Sundhedshus Christiansfeld får vi et fint nyt hus i Unesco-byen i stedet for en forfalden og forurenet gammel tankstation. Sundhedshus Christiansfeld vil blive rammen for et lokalt stærkt sundhedstilbud til borgerne i Christiansfeld. Byggeriet er endnu et tegn på, at Christiansfeld er en levende by i vækst, siger borgmester Jørn Pedersen, Kolding Kommune.

ERIK Arkitekter A/S har tegnet det nye byggeri. Kolding Kommune bliver ejer af bygningen og udlejer den på markedsvilkår til Nordic Medicare A/S, som kommer til at stå for den daglige drift af Sundhedshus Christiansfeld.

Byggeriet er finansieret med 9,98 mio. kr. fra Sundheds- og Ældreministeriet og 4,5 mio. kr. fra Kolding Kolding Kommune. 

amp