DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Endnu et firma dømt for kartelvirksomhed

I et sagskompleks med i alt seks tiltalte virksomheder er der afsagt endnu en dom med bødestraf til et nedrivningsfirma.

Nedrivningsvirksomheden Kingo Carlsen A/S er dømt for kartelvirksomhed i et større kompleks med flere tiltaler. Det er retten I Roskilde, der har dømt virksomheden til at betale en bøde på fire mio. kr., og en ledende medarbejder skal betale en bøde på 125.000 kr. for brud på konkurrenceloven.

Ifølge Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har virksomheden i perioden marts 2012 - marts 2013 i fire tilfælde overtrådt konkurrenceloven ved at udveksle priser med konkurrenter i forbindelse med udbud af nedrivningsentrepriser.

Overtrædelserne er både sket i forbindelse med nedrivningsopgaver for offentlige og private kunder. Det gælder blandt andet opgaver på Mønbroen og et plejecenter i Farum Midtpunkt.

'En konkurrencebegrænsning omfatter både en hindring, en begrænsning og en fordrejning af konkurrencen, og forbuddet i konkurrencelovens § 6, rammer også en sådan adfærd, selvom der ikke faktisk har fundet en påvirkning sted', fremgår det blandt andet af dommen.

I alt er seks virksomheder tiltalt for ar have koordineret deres nedrivningsopgaver med mistanke om kartelvirksomhed. Der er afsagt domme i tre af sagerne, oplyser styrelsen.

ibs