DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Falck fyrer 570 og vil udlicitere siddende patienttransport

Underleverandører af kørsel skal gøre Falck konkurrencedygtig til at vinde nye kontrakter

Falck afskediger 570 hel- og deltidsmedarbejdere, der i dag arbejder med siddende patienttransport, oplyser selskabet. Afskedigelserne får virkning fra udgangen af september.

Årsagen til afskedigelserne er dels, at man vil udlicitere kørslen til underleverandører, dels at Falcks kontrakt med Region Hovedstaden om siddende patienttransport udløber senere i år. Underleverandører udfører i dag omkring hver femte kørsel, og den andel skal øges for at forbedre Falcks muligheder for at vinde nye kontrakter på markedet for siddende patienttransport, hedder det i en meddelelse fra Falck.

- Vi opererer i dag på omkostningsvilkår, der er 15-20 pct. højere end vilkårene på det øvrige marked for siddende patienttransport. Uden tilpasning af vores leverancemodel vil Falck i løbet af kort tid ikke længere være i markedet for siddende patienttransport, siger executive vice president Jakob Bomholt fra Falck.

De medarbejdere, der afskediges, vil blive tilbudt psykologhjælp i opsigelsesperioden, og Falcks og 3F’s uddannelsesfond har afsat midler til efter- og videreuddannelse.

mk