DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Foto: Mads Claus Rasmussen, Ritzau Scanpix.

Forsvarere måtte tage weekenden i brug til retsmøder i Atea-sagen

Forsvarere for fem af syv tiltalte i den store bestikkelsessag talte deres klienters sag i Retten i Glostrup. Alle vil frifindes

Den store bestikkelsessag med udspring i Atea og Region Sjælland er svulmet så meget undervejs, at Retten i Glostrup højst utraditionelt brugte både lørdag og søndag på at høre på procedure fra forsvarerne for fem af de syv tiltalte. De to resterende procederer mandag.

Weekendens procedurer gjaldt Region Sjællands daværende it-direktør og it-chef og Ateas tidligere koncernchef og daværende salgsdirektør og salgschef. Sagen begyndte i 2014, da Ateas nytiltrådte direktør blev gjort opmærksom på en særlig konto, der blev finansieret med 1,5 pct. af pengene fra salg og kontrakter til Region Sjælland og brugt til at betale for en lang række overdådige rejser og middage med de andre tiltalte.

Der var tale om middage på nogle af Danmarks dyreste restauranter og luksuriøse rejser til steder som Las Vegas og Dubai for flere hundrede tusinde kroner.

Men Region Sjællands it-chef gjorde ikke andet end hvad hans overordnede, it-direktøren gjorde, og måtte derfor med rette kunne gå ud fra at alt var i sin orden, lød et af argumenterne fra it-chefens forsvarer. Et andet var, at den påståede bestikkelse til regionen var betalt af regionen selv, og så kan det ikke være bestikkelse, mente både it-chefens og it-direktørens forsvarer.

Også forsvarerne for de tre tiltalte tidligere Atea-medarbejdere brugte dette argument for at deres klienter ikke kunne være skyldige. De pointerede tillige at Region Sjællands ansatte ikke ydede noget til gengæld for det de fik.

Sagen fortsætter mandag, hvor forsvarerne for Ateas administrerende direktør og forsvareren for selskabet, kommer med deres afsluttende indlæg. Alle tiltalte nægter sig skyldige.

Anklagemyndigheden kræver fængselsstraf til alle tiltalte personer, for de flestes vedkommende ubetinget. Atea som selskab kræves idømt en bøde på 60 mio. kr. 

mk / Ritzau