DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Frederikshavn Kommune vil ikke fravælge Tvind-institutioner

Saglige hensyn skal afgøre, hvilke opholdssteder kommunerne bruger, og derfor vil Frederikshavn også fremover bruge Tvinds opholdssteder til udsatte børn og unge
16. JAN 2018 8.25

Før jul sagde politikerne nej til at bruge Tvinds opholdssteder og skoler, men den beslutning må det nye børne- og ungdomsudvalg utvivlsomt æde i sig.

Sådan lyder det fra den nye formand for Frederikshavns Børne- og Ungdomsudvalg Anders Brandt Sørensen fra Socialdemokratiet inden eftermiddagens udvalgsmøde:

- Vi er nødt til at acceptere Tvind som egnede til at tage sig af de her opgaver, siger han til DR Nordjylland.

Frederikshavn er den nordjyske kommune, der sender flest til Tvinds tilbud.

I 2016: 31 unge og i 2017: 26 unge.

At kommunen gør det samtidig med, at Tvinds stifter Amdi Petersen med flere er eftersøgt af Interpol, fik efter en DR dokumentar og dækning i kommunen.dk et politisk flertal med V, SF og DF til at sige nej til at bruge Tvind.

Men både socialminister Mai Mercado (K) og KL vurderer, at kommuner alene skal tage saglige hensyn, når de afgør, hvilke steder der skal bruges, og at et sted har relation til Tvind, er ikke et sagligt hensyn.

- Jeg tror alle kan se, at vi vil blive bortdømt, hvis vi på nogen måder forsøger at være smagsdommere. Så kan man mene om Tvind, hvad man vil, men når de er godkendt på de her lister, så er vi nødt til at tage dem ind også, siger Anders Brandt Sørensen.

rp