Gasstop kan sende nyindkøbte klimavenlige skraldebiler i garagen

KORT NYT22. SEP 2022 13.41

ESBJERG: For lidt over to år siden vandt Marius Pedersen A/S udbuddet om affaldsindsamlingen i Esbjerg Kommune. I forbindelse med udbuddet havde kommunen sat krav om mere klimavenlige skraldebiler, som skulle køre på biogas i stedet for diesel. Derfor rullede der ved kontraktstark 22 nye renovationsvogne ud på gaderne, men et gasstop fra Rusland kan betyde, at de må tilbage i garagen, skriver JydskeVestkysten.

Esbjerg Kommune og Marius Pedersen A/S har således lavet en beredskabsplan, i fald der kommer en alvorlig forsyningskrise af gas. Denne plan vil medføre at biogas skraldebilerne skal køres i garage og i stedet erstattes af syv diesel-drevne vogne tages i brug. Brugen af dieselbilerne vil føre til en merudgift for kommunen på ca. 500.000 kr. om året. De færre skraldebiler betyder, at man ville skulle prioritere i afhentningen af affaldet.

- I givet fald vil haveaffald eksempelvis blive indsamlet som det sidste, og bliver dette ikke muligt, så må borgerne selv afsted med trailer til genbrugspladsen. Men lad os nu se, hvad der sker - det vigtigste er at have en beredskabsplan klar, så vi ved, hvad vi skal gøre, og så vi ikke ender med at affald hober sig op på fortovene, siger Jørgen Ahlquist (S), der er formanden for Klima & Miljøudvalget. 

amp