DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Geomatic-sag: Danmarks Statistik politianmelder ansat

KORT NYT18. JAN 2019 6.22

Danmarks Statistik har indgivet en politianmeldelse i sagen om statsansattes modtagelse af gaver fra dataanalysefirmaet Geomatic, oplyser Politiken. Ifølge avisens oplysninger vedrører anmeldelsen en enkelt ansat. I forvejen er en person blevet suspenderet.

Selve politianmeldelsen kommer, efter at Danmarks Statistik har bedt Kammeradvokaten om at lave en juridisk vurdering af de mulige strafferetslige aspekter af sagen. Danmarks Statistiks øverste chef, rigsstatistiker Jørgen Elmeskov, bekræfter over for Politiken, at Danmarks Statistik har modtaget Kammeradvokatens vurdering. Myndigheden ønsker dog hverken at be- eller afkræfte sagens overdragelse til politiet.

Politiken afdækkede i december, hvordan en håndfuld ansatte i Danmarks Statistik fra 2009 til 2015 har modtaget en lang række gaver fra det private firma Geomatic som led i en julekonkurrence. Der var eksempelvis tale om kagegilder, vinsmagning, Tivoli-årskort, gokartkørsel og middage med efterfølgende koncerter eller musicals. I nogle tilfælde fik statsansatte gaver, selv om de ikke var udtrukket som vindere i konkurrencen.

ka