DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job
Foto: Joachim Rode, Ritzau Scanpix

Gribskov sætter kommunal enhed ind i hjemmeplejen

Efter opsigelsen af Attendo: Ikke bare hjemmesygeplejen, men også hjemmeplejen får kommunal leverandør.
24. JUN 2019 10.00

GRIBSKOV: Situationen i de tidligere totalt udliciterede plejeområder i Gribskov Kommune - hjemmesygeplejen og hjemmeplejen - bliver nu således: Hjemmesygeplejen, der tidligere blev drevet af Attendo, bliver kommunal. Hjemmeplejen, der også blev drevet af Attendo, bliver delvist privat og kommunal.

I første omgang var det den kommunale hensigt, at hjemmeplejen udelukkende skulle drives privat, men de store plejeleverandører Attendo og Altiden fandt prisrammen for lav, også efter at den i anden omgang blev sat op. Det gjorde derimod tre andre ikke og bød ind, men det var ikke nok for kommunen, der på den baggrund har valgt selv igen at etablere en kommunal hjemmeplejeenhed.

- Vi har besluttet nu, at vi fortsætter med at have private leverandører til at løse en del af vores hjemmepleje, og det nye er, at vi, som for år tilbage, også vil få en kommunal enhed, siger borgmester Anders Gerner Frost (nytgribskov) til Frederiksborg Amts Avis.

- Når vi er forsigtige med at få kommunal hjemmepleje, er det selvfølgelig i frygt for, at det presser budgetterne for meget. Men det samlede billede er, at det er nødvendigt for at sikre en ordentlig leverance fremadrettet for vores borgere, så derfor er vi landet på en kommunal enhed sammen med private leverandører, forklarer Anders Gerner Frost.

Private leverandører kan stadig nå at byde ind på hjemmeplejen frem til den 2. august.