DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Haderslev køber grøn el fra 2020

En ny aftale skal sikre, at Haderslev køber 100 pct. grøn el fra 2020.
11. JUL 2019 10.26

HADERSLEV: Som en del af arbejdet med FN's 17 verdensmål har Haderslev Kommune indgået en aftale med Kinect Energy Green Services om indkøb af certificeret grøn el fra 2020. Det oplyser kommunen.

Aftalen gør, at 100 pct. af kommunens elforbrug 1. januar bliver miljøvenlig. I dag er det 30-40 pct.

- Vi har i byrådet besluttet at arbejde med FN’s Verdensmål for bæredygtig udvikling. En af de ting, vi kan gøre, er at sikre, at den strøm, vi bruger, kommer fra vedvarende energi som vind- og vandkraft, siger borgmester H. P. Geil (V).

Ifølge kommunen er den grønne el en smule dyrere end i dag, men den stigning vil blive hentet, ved at aftalen går fra en fastprisaftale til at købe el via en el-fond. På den måde kan kommunen købe el, når den er billigst og sammenlagt sikre en årlig besparelse, lyder det.

Tidligere i år vedtog kommunen en ny energipolitik, der gælder frem mod 2022. Den indebærer blandt andet anlægsinvesteringer for 18,5 mio. kr., som skal være med til at reducere energiforbruget med syv pct. om året fra 2023.

Flere kommuner har verdensmålene på dagsordenen og indarbejder dem i de projekter, der arbejdes med i kommunerne. Det gælder både mål nummer syv - bæredygtig energi, men også for fx bæredygtige samfund. 

ibs