dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat

Hele Københavns fjernvarmenet skal gennem et grundigt eftersyn

1.800 kilometer fjernvarmenet skal repareres eller udskiftes – de ældste ledninger i hovedstaden er fra 1929.

Fjernvarmenettet i Københavns Kommune står over for et grundigt eftersyn og reparationsarbejde, skriver Licitationen – Byggeriets Dagblad.

Forsyningsselskabet Hofor har netop udbudt en rammeaftale på 1,25 mia. kr., som drejer sig om det københavnske fjernvarmeledningsnet på 1.800 km, der skal efterses og repareres og nogle steder udskiftes helt.

- De ældste ledninger er fra 1929, så de er selvfølgelig af varierende kvalitet, hvilket kræver, at vi foretager en løbende udskiftning af de dårligste ledninger. Generelt set har vi dog et godt ledningsnet, der forsyner de Københavnske borgere med stabil fjernvarme, skriver Torben Hald, projektchef i Hofor i et mailsvar til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Også i gårde og haver

Arbejdet kommer ifølge Hofor til at berøre samtlige ejendomme i København og dermed også private.

- Vores fjernvarmeledninger ligger hovedsageligt i vejene, men vi fører næsten altid rørene ind til ejendommens varmecentral, så dermed kommer vi også til at ligge i gårde, haver, kældre og andre private områder på stort set alle Københavns ejendomme, skriver Torben Hald.

Rammeaftalen er delt op i tre delkontrakter, der beløber sig til henholdsvis: 800 mio. kr., der drejer sig om større anlægsopgaver, 200 mio. kr. der drejer sig om levering af driftsopgaver og 125 mio. kr. der drejer sig om ad hoc anlægsarbejder.

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.