dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat

Hofor sætter ny mand i spidsen for anlægsaktiviteter

Søren Birch er fra 1.januar tiltrådt som ny direktør for Bygge & Anlæg i Hofor, Danmarks største multiforsyningsvirksomhed. Han kommer dermed til at få ansvar for virksomhedens milliardstore bygge- og anlægsprojekter.
4. JAN 2023 11.56

Hovedstadsområdets Forsyningsselskab (Hofor) står over for milliardstore investeringer i bl.a. vind, vand, spildevand, fjernvarme og kraftværk. Investeringerne skal være med til at sikre at forsyningsviksomhedens anlæg er driftsikre i en tid med klimaforandringer og energikrise. Med sådanne store investeringer på vej, har Hofor været på udkig efter en ny medarbejder til at stå i spidsen for projekter. 

Den mand har man fundet internt i form af Søren Birch, som er ny direktør for Bygge & Anlæg fra 1. januar. Søren Birch har været i Hofor siden Hvidovre Forsyning blev fusioneret ind i forsyningsvirksomheden i 2013. Han har dermed været med på hele Hofor rejse fra klassisk forsyningsselskab til at være multiforsyningsselskab og en spiller inden for den grønne omstilling.

Soeren-Birch-1024x683 

"Som projektdirektør i Hofor har Søren Birch spillet en central rolle i de seneste års milliardstore anlægsbudgetter. Det tæller fx konverteringen af fjernvarme fra damp til vand i København, bygningen af Amagerværkets nye kraftværksblok, der producerer varme og el med biomasse, og et innovativt regnvandshåndteringsanlæg i Enghaveparken. Listen er lang, og den fortsætter med at vokse i de kommende år," skriver Hofor i en pressemeddelelse om udnævnelsen af Søren Birch.

Nu bliver han endnu mere involveret i nye anlægsprojekter, da hans primære opgaver i den nye stilling bliver at have det overordnede ansvar for Hofors årlige anlægsinvesteringer som typisk beløber sig til tre mia. kr. 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.