DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Hvidvaskregler: 286 kommunale leverandører står til tvangslukning

Styrelse er klar til at gå i kamp mod virksomheder, der ikke krav om indberetning af, hvem selskabernes reelle ejere er
1. NOV 2018 14.13

286 virksomheder, som kommunerne har givet 34,4 mio. kr. til i 2017, står til at blive tvangsopløst af Erhvervsstyrelsen, fordi selskaberne ikke lever op til regler, der er blevet indført for at forhindre hvidvask og skattesvig.

Det viser aktindsigt i listen over ca. 9.000 selskaber, der i øjeblikket er på Erhvervsstyrelsens sigtekorn, og informationer om kommunernes handel med de pågældende virksomheder, som kommunen.dk har indhentet via udbudsvagten.dk.

De tvangslukningstruede firmaer opfylder ikke kravene om indberetning af, hvem selskabernes reelle ejere er. En indberetningspligt, der er blevet implementeret via Folketingets skattelypakke og via EU's hvidvaskdirektiv.

Indberetning skulle senest være foretaget af virksomhederne i december 2017, men det er ikke lykkedes til trods for, at Erhvervsstyrelsen ifølge Dagbladet Børsen i løbet af det sidste år har taget fat i alle selskaberne via kontakt til revisorerne, direkte beskeder til direktionen i firmaerne og via udtalelser i medierne.

Abonnenter kan læse hele historien på komunnen.dk