dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat
I 2024 kommer der lup på affaldssorteringen
Arbejdet mod Resource Denmarks kommende affaldssorteringsanlæg i Esbjerg er i fuld gang på gang på Industrivej 18 i bydelen Veldbæk.
Foto: Jesper Ernlund Lassen, DK Medier

I 2024 kommer der lup på affaldssorteringen

Nyt affaldssorteringsanlæg til plast giver kommunerne helt nye muligheder for at dokumentere, hvor godt borgerne sorterer deres affald.
19. DEC 2022 11.02

Esbjerg: Byggearbejdet kører på højtryk, for allerede til den 1. april 2023 kommer den højmoderne recyclingsmaskine fra det tyske firma Eggersmann Recycling Technology. Men det er nu først 1. januar 2024, at Resource Denmark kommer til at åbne Danish center for plastic waste sorting i Esbjerg. En kundegruppe vil komme til at have speciel gavn af det nye anlæg.

- Vi kommer til at have kommunerne som kunder, og de kommer til at betale det, som vi kalder et gate-fee, forklarer nordmanden Erik Rynning, der er bestyrelsesformand for Resource Denmark.

Til den tid kommer der også til at være vigtig data at hente for kommunerne.

- Vi kommer til at samle data fra vores scannere. Derfor kommer vi til at kunne give hver enkelt kommune feedback på, hvor gode deres borgere er til at sortere deres affald med en dataanalyse. Vi kommer til at have virkelig meget statistik og data, fortæller Erik Rynning.

Affaldsorteringen bliver kommer til at kunne modtage 160.000 ton plastaffald per år. I begyndelsen satser Resource Denmark på, at der skal importeres plastaffald fra udlandet for at dække kapaciteten.

- Måske kommer vi til at importere i begyndelsen. Officielt er der 60.000 ton plastaffald i Danmark om året, men det tal er usikkert. Vi ved med sikkerhed, der bliver produceret 400.000 om året, fortæller Erik Rynning, som føler sig overbevist om, der også er rigeligt i Danmark.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.