DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Foto: René Schütze, Polfoto

Innovative kameraer skal forhindre drukneulykker på Aalborg havn

Beredskabscentret skal alarmeres ved 'kritisk adfærd' og bevægelse ud over havnekanten
2. MAR 2016 14.24

AALBORG: Med en kombination af termiske kameraer etableret mellem Limfjordsbroen og Honnørkajen og et supplerende styrbart kamera til brug for aktiv afsøgning forsøger Aalborg Kommune at finde en innovativ løsning på, hvordan man kan øge sikkerheden og trygheden ved færdsel på Aalborgs havnefront. 

Forsøget sker sammen med Nordjyllands Beredskab, AAU Faculty of Engineering and Science og sikringsfirmaet Actas A/S, og det er AAU, som har kortlagt risikoarealer og udviklet et program, som kan 'genkende' utilsigtede hændelser og give en alarm, oplyser kommunen. 

Når en person har en adfærd, der opfattes kritisk, og der samtidig er bevægelse ud over kanten, går der en aktiv alarm på Beredskabscentret.

Samtidig aktiveres der et kamera på Limfjordsbroen, som registrerer, hvad der sker, og som kan benyttes til at understøtte en operativ indsats.

På denne måde alarmeres Beredskabscentret straks ved kritiske hændelser, og live billeder fra stedet kan ses i Vagtcentralen på den eksisterende videoplatform. Og herfra har man mulighed for at aktivere en redningsbåd. 

 Hvis forsøget bliver en succes, er det planen, at erfaringerne kan rulles ud og anvendes på hele havnefronten. 

 - Høster vi gode erfaringer, vil projektet formentlig også kunne adopteres og anvendes i andre havnebyer i Danmark og måske også i udlandet, siger rådmand for By- og Landskabsforvaltningen Hans Henrik Henriksen (S).

dc