DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

It-chef bortvist: Inddrog andre i bestikkelsessag

REGION SJÆLLAND: For to måneder siden bortviste Region Sjælland en it-chef for at trække kolleger med ind i den store sag om bestikkelse, der undersøges af Bagmandspolitiet, skriver Børsen. Begrundelsen for bortvisningen er, 'at han groft har misligholdt sin ansættelse som it-chef (...) Ved i et betydeligt omfang og langt over grænsen for, hvad der er forenligt med ansættelse i Region Sjælland at have modtaget gaver og andre fordele. Og ved at inddrage medarbejdere i Koncern IT i modtagelsen', står der blandt andet i bortvisningen, som er sendt på vegne af regionens it-direktør, Per Buchwaldt.

Sidste sommer modtog Per Buchwakdt en kuvert med et anonymt tip om, at den chef, som nu er blevet bortvist, skulle have stjålet og siden solgt dele af regionens it-udstyr for egen vinding. Regionens eksterne revisor, BDO, fik til opgave at tjekke medarbejderen i en periode, men der blev ikke fundet tegn på svindel.

- Jeg tænkte, at det lige så godt kunne være chikane fra nogen, som han havde trådt over tæerne i en anden sammenhæng, siger Per Buchwaldt. Det anonyme tip har han givet videre til Bagmandspolitiet. Den bortviste chef hos Region Sjælland er omfattet af navneforbud, ligesom flere sigtede i sagen. Alle har indtil videre nægtet sig skyldige.

dc