DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

It-chef om mail-kiks: Ups, jeg fik nok besked allerede i 2014

KORT NYT10. DEC 2018 13.32

RANDERS: Forskellen på mailadresserne @randers.dk og @anders.dk har betydet en del mails til sidstnævnte fra afsendere der havde glemt r'et, herunder også afsendere fra Randers Kommune, der vedlagde personfølsomme oplysninger. Hidtil har kommunens it-chef Bent Højlund afvist at være blevet advaret, men det vil kommunens dengang it-sikkerhedsansvarlige Bent Rohde ikke have siddende på sig, skriver it-mediet Version2.

- Som det også fremgår af vores databehandlingssystem, skrev jeg det ind i loggen dengang, og jeg informerede også både Datatilsynet og Bent Højlund, siger Bent Rohde nu til Version2 og erklærer sig i samme åndedrag skuffet over, at Bent Højlund har afvist kendskab til sagen. Bent Højlund fastholder, at han ikke husker sagen, men vedkender sig nu overfor Version 2, at han må være blevet orienteret om den.

- Jeg vil ikke løbe fra mit ansvar. Set i bakspejlet blev jeg nok informeret tilbage i 2014, og det ærgrer mig, at vi ikke finder en løsning allerede der, siger Bent Højlund til Version2, men tilføjer dog, at hans ærgrelse ledsages af tvivl om, 'om man dengang kunne have lavet nogle af de tekniske løsninger, vi laver nu'.

 

Læs hele historien hos Version2