DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Italiensk totalentreprenør skal også bygge klynger på Nyt OUH

Mere præfabrikation af byggeelementer og standardiserede installationer fik prisen ned
25. SEP 2018 12.58

SYDDANMARK: Det syddanske regionsråd besluttede mandag, at den italienske totalentreprenør JV CMB/Itinera skal bygge de fire klynger på Nyt OUH. Den italienske totalentreprenør kommer derfor til at stå for at bygge næsten hele det nye universitetshospital i Odense, oplyser regionen.

Tre totalentreprenører havde budt på opgaven, der omfatter cirka 40 pct. af det nye hospital, der bliver Danmarks største helt nybyggede sygehus, når det står færdigt i slutningen af 2022.

Udover JV CMB/Itinera havde konsortiet We Care med MT Højgaard i spidsen og 5E Byg budt på opgaverne med at bygge klyngerne. I forhold til rådighedsbeløbet får regionen 308 mio. kr. mere til at bygge de fire klynger for ved at vælge JV CMB/ Itinera fremfor det næstbedste tilbud.  

Totalentreprenøren har blandt andet foreslået at optimere projektet, ved at Nyt OUH-bygningerne skal bæres af søjler, i stedet for at det er selve facaderne, der er bærende. Totalentreprenøren foreslår også, at flere af bygningselementerne til Nyt OUH præfabrikeres, og at man arbejder med at standardisere flere installationer og rum.

Regionen vurderer, at præfabrikation af så mange bygningselementer som muligt er hensigtsmæssigt. Det giver en række fordele i forhold til byggestop, byggetid og bemanding. Disse forhold medvirker til, at der er råd til at bygge Nyt OUH stort nok inden for det stramme budget.  

De første byggearbejder på Nyt OUH forventes at gå i gang til sommer 2019.

Dermed har italienske Itinera vundet fire milliardkontrakter på at bygge for den danske stat på under et år, sammentæller 3F Fagbladet.

I oktober sidste år blev Itinera sammen med to andre italienske selskaber valgt til at bygge Storstrømsbroen – Danmarks tredjestørste bro – af Vejdirektoratet.

I december var det så Region Syddanmark, der valgte Itinera til at bygge hovedentreprisen på Det Nye OUH og i marts valgte Region Sjælland at give samme Itinera opgaven med at bygge Sjællands Universitetshospital – endnu et supersygehus til en værdi af to mia. kr.

 

 

ka