DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

KL: Udspil om 'opgavetyveri' er nærmest overflødigt

Fra kommunal side er der meget ringe forståelse for regeringens forslag til at fjerne udbudsopgaver fra kommunerne

Problemet med at kommuner bevæger sig ind på opgaver, som private kunne udføre, er så stort, at regeringen mener, at der bør gøres noget ved det.

Der er dog stor uenighed om omfanget af det, kritikerne betegner som 'opgavetyveri'. KL-formand Martin Damm (V) har tidligere beskrevet det som 'mindre end et hår i suppen'.

Udspillet er nærmest overflødigt, for der er ikke noget reelt problem, mener Aalborgs borgmester, Thomas Kastrup-Larsen (S), som også er formand for Arbejdsmarkeds- og Erhvervsudvalget i KL.

- Det er klart, at der har været uheldige enkeltsager, man kan diskutere. Men på den store bane er det her skudt forbi målet. Jeg synes, at kommunerne holder sig fint på den rigtige side af stregen, siger han til Ritzau.

'Vi driver ikke unfair konkurrence'
KL's medlemskommuner går benhårdt efter at løse deres kerneopgaver, tilføjer Thomas Kastrup-Larsen.

- Vi har også en økonomi, som er umådeligt presset. Derfor har vi ganske enkelt ikke store mængder af skattekroner, vi kan solde op på at drive unfair konkurrence med private virksomheder.

Aalborg-borgmesteren frygter, at regeringen i sin iver får sat for skrappe grænser op for kommunerne, så de ikke længere kan løse deres opgaver - eksempelvis i jobcentrene.

- Der er rigtig mange forventninger til, hvad vi skal løse, og hvis vi pludselig får indskrænket vores muligheder, bliver det svært at være kommune, siger Thomas Kastrup-Larsen.

 

Ritzau