dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat

KL vil i dialog med Datatilsynet om Chromebooks

KORT NYT5. OKT 2023 9.45

KL har sendt et notat til Datatilsynet, som efter sigende skal overbevise tilsynet om, at kommunerne har fundet en lovlig måde at bruge Chromebooks på. Det skriver Version2, der har fået aktindsigt i notatet fra KL. Ifølge Datatilsynet kommer der endelig afgørelse inden efterårsferien, og KL vil gerne starte en dialog, så kommunerne fortsat kan benytte Chromebooks.

"På nuværende tidspunkt er det ikke muligt for en begrænset mængde af de anvendte kernetjenester at undgå behandling uden for EU," står der blandt andet i notatet. Skolebørnenes data ender nemlig i lande som Mexico, Indien og Colombia, og dette har KL ikke fundet en løsning på endnu.

Nogle tjenester skal derfor muligvis deaktiveres, men det kan medføre funktionalitetstab, mener KL. Version2 har fået en it-advokat til at gennemgå notatet: "Jeg synes, at hvis man som offentlig myndighed finder ud af, at der er noget ulovligt ved det, så bør man nok lukke for det, indtil der er fundet en løsning for, hvordan det lovligt kan foregå," siger han til mediet.

apo

 

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.