dknyt
dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
DK Debat
DK Stillinger

Klage over DSBs storindkøb får ikke opsættende virkning

KORT NYT9. JUN 2021 12.00

Klagenævnet for Udbud har besluttet, at Stadlers klage over DSB’s indkøb af mindst 100 Coradia Stream-tog fra Alstom ikke har opsættende virkning. Der er kan dog stadig ikke sættes dato på, hvornår den endelige afgørelse i sagen, der omhandler, at Stadler ikke mener, Alstom opfylder de krav DSB satte til udbuddet, skriver Ing.dk. Med udmeldingen fra klagenævnet kan processen med ordren, der har en værdi af mere end 20 mia. kr. fortsætte.

“Klagenævnet for Udbud har i dag afgjort, at klagen over DSB’s udbud ikke har opsættende virkning. Sagen er ikke endelig afgjort derved. Det betyder bare, at nævnet har besluttet, at DSB ikke behøver at afvente nævnets endelige afgørelse af sagen, før DSB kan gå videre i udbudsprocessen. Sagen er fortsat i den indledende fase, hvor parterne udveksler påstande, argumenter og dokumentation”, lyder det i en mail fra områdechef for Forbruger og Erhverv ved Nævnenes Hus, Thomas Faust Ryborg til Ing.dk

DSB er glade for, at sagen ikke får alvorlige indvirkninger på planlægningsprocessen. Togselskabet forventer, at kunne skrive under på kontrakten med Alstom snarest - formentligt d. 17 juni. 

amp