DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

København dropper forbud mod vegansk mad

KORT NYT19. DEC 2019 7.05

KØBENHAVN: København dropper krav om lægeerklæringer til børn, der spiser vegansk. Fremover bliver det nemmere at spise klimavenligt og sundt i de københavnske daginstitutioner, oplyser Københavns Kommune. Børne- og Ungdomsforvaltningen har nemlig droppet sin politik om, at daginstitutioner ikke må servere vegansk mad til børnene, og at man kun må give sit barn vegansk madpakke med, hvis man udfylder en ansøgningsblanket og får en lægeerklæring. Det skriver Danske Kommuner.

Ernæringseksperter strides jævnligt om den veganske diæt. I Danmark fastholder Sundhedsstyrelsen, at de ikke kan anbefale vegansk kost til børn under to år. Men med den opdaterede politik må Københavns Kommunes daginstitutioner nu selv bestemme, om de vil servere vegansk mad, og om de som alternativ vil lade forældrene tage en vegansk madpakke med. Det er den rigtige vej at gå, mener Franciska Rosenkilde (ALT), der er Kultur- og Fritidsborgmester.

– Det er en virkelig god nyhed, at daginstitutionerne i København fremover får langt større frihed til at servere en mere plantebaseret kost for vores yngste borgere. Mere grønt på tallerkenen er godt for både børn og voksne – og for klimaet, siger hun.

MG