DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

København sætter privat aktør under udvidet tilsyn

Dekra Job måtte i 2018 tilbagebetale 88.000 kr. for fakturaer uden at kunne dokumentere udgifterne. Nu har de igen vundet del af udbud.
22. MAJ 2020 12.15

KØBENHAVN: Den private beskæftigelsesaktør Dekra Job har vundet en del af et nyt fireårigt jobindsatsudbud i København og bliver i den forbindelse udsat for et udvidet tilsyn, oplyser DR Nyheder.

Firmaet har nemlig i 2018 måttet betale 88.000 kr. af den kommunale betaling tilbage på grund af for ringe dokumentation for udgifterne, og politikere fra S, ALT, SF og EL kritiserer, at kommunen ikke har kunnet undslå sig at arbejde sammen med firmaet så kort tid efter.

Ifølge beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V) var firmaets bud 'så godt, at vi rent juridisk var forpligtet til at tage imod det, men jeg kan sagtens forstå, at det er en frustrerende situation. Jeg er grundlæggende skeptisk over for, hvad de leverer, så vi vil gå papirerne ekstra nøje igennem i et udvidet tilsyn, og så er det op til dem at bevise, at de er tilliden værdig'.

Bestyrelsesformand i Dekra Job Peter Laursen skriver i en mail til DR, 'at vi har lært af vores fejl og har ryddet op i form af en række tiltag. Det er både vores administrative procedurer, og vi har sat nye mennesker på posten, der vil sikre, at alt kører efter en snor.'

I juli 2018 fandt kommunens tilsynsenhed Enhed for Kvalitet og Tilsyn (EKT), at flere af de private jobaktører havde problemer med at dokumentere, at de har leveret de timer, de har faktureret kommunen for. Og kommunen rejste det år tilbagebetalingskrav på i alt 420.000 kr.

ka