DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Kommuner går sammen om bæredygtigt arbejdstøj

KORT NYT21. NOV 2019 6.34

Kommuner, regioner og private virksomheder går nu sammen om at stille miljøkrav til arbejdstøjet. Det oplyser Københavns Kommune, der står i spidsen for de i alt 40 danske kommuner, der slutter op om kravet om bæredygtigt arbejdstøj, som skal bære svanemærket. 

Med i alliancen er også fire regioner, en række offentlige myndigheder og universiteter samt Helsinki, Oslo, Bergen, Stockholm og Göteborg slutter. Tilsammen indkøber de i alt 62 aktører bag opbakningen årligt arbejdstøj for cirka 216 mio. kr., og ideen udspringer af en beslutning i København fra 2017 om at indkøbe flere miljømærkede produkter.

- Som en stor offentlig indkøber kan København hjælpe med at bane vejen for flere miljømærkede produkter, både til gavn for vores egne medarbejdere, der skal gå i tøjet, og for miljøet. Derfor glæder det mig, at så mange danske kommuner og storbyer i vores nabolande bakker op om at efterspørge miljømærket arbejdsbeklædning, siger overborgmester Frank Jensen (S) om initiativet, der er det første, der samler offentlige indkøbere på tværs af de nordiske lande for at skubbe markedet i en grønnere retning.

ibs