DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job
Direktør i Advice Espen Højlund.
Foto: Søren Bidstrup, Ritzau Scanpix

Kommunikationsbureau beklager samarbejde om Falck-kampagne

Bureauet Advice bekræfter, at det samarbejdede med Falck om kampagne, der skulle sværte ambulanceselskabet Bios.

SYDDANMARK: Kommunikationsbureauet Advice beklager sit samarbejde med Falck om en kampagne mod Falck-konkurrenten Bios. Det sker i en pressemeddelelse på bureauets hjemmeside.

Konkurrencerådet meddelte onsdag, at det vil melde Falck til Bagmandspolitiet for at have misbrugt sin markedsposition blandt andet igennem en kommunikationskampagne mod Bios. I afgørelsen blev Falcks samarbejdspartnere hemmeligholdt. Men nu bekræfter Advice samarbejdet på sin hjemmeside.

Her konstaterer administrerende direktør Espen Højlund efter at have læst afgørelsen, at 'vi på flere parametre ikke lever op til de værdier og standarder, vi har (...)'.

I meddelelsen forklarer direktøren, at tre medarbejdere var en del af kampagnen. To er ikke længere ansat på bureauet, mens én har fået en 'kraftig advarsel'.

Vicedirektør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Jakob Schaumburg-Müller har til lokalmediet fyens.dk udtalt:

- Det er vigtigt at sige, at de kommunikationsbureauer, som Falck har brugt, ikke har overtrådt konkurrencereglerne. Det er Falck, der har gjort det. Så bureauerne vil ikke blive meldt til politiet i denne sag, sagde han.

Den langstrakte sag går tilbage til 2014, hvor hollandske Bios ville ind på markedet for ambulancedrift i Danmark. Her vandt Bios retten til at drive ambulancer i Region Syddanmark, hvilket Falck hidtil havde stået for.

Ifølge Konkurrencerådet misbrugte Falck i 2014 og 2015 sin stilling på markedet til at mindske Bios' mulighed for at skaffe reddere. Det skete blandt ved i det skjulte 'at formidle negative historier om Bios til presse og medarbejdere samt målrettet at påvirke de ambulancereddere, der overvejede job hos Bios', skrev formand for Konkurrencerådet Christian Schultz onsdag.

Det var blandt andet problematisk, da ambulancereddere er en vigtig og begrænset ressource, skrev rådet videre. Den intense kamp mellem de to selskaber endte med, at Bios ikke kunne leve op til kravene i den kontrakt, det havde indgået med Region Syddanmark. Selskabet gik efterfølgende konkurs.

Falck har anket Konkurrencerådets afgørelse.

'Falck undskyldte den 29. juni 2018 offentligt for dele af sin ageren i forbindelse med udbuddet. Virksomheden levede ikke op til sine egne og omverdenens forventninger, men har ifølge sine juridiske rådgivere ageret inden for konkurrencelovens rammer', skrev Falck onsdag i en meddelelse.

Ritzau