DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Koncernchef i Atea lavede særlig konto til Region Sjælland

Region Sjællands særlige konto hos it-selskab var som bonuskort til Coop, siger tiltalt i sag om bestikkelse

SJÆLLAND: Det var efter pres fra en meget krævende driftschef i Region Sjælland, at it-selskabet Atea oprindeligt gik med til at oprette en særlig konto med bonuspenge til regionen.

Det fortæller en tidligere koncernchef i Atea i Retten i Glostrup fredag i en indledende afhøring i en stor sag om påstået bestikkelse.

På konto 2840 hos Atea blev placeret cirka halvanden pct. af den omsætning, som Region Sjælland skabte. En del af pengene gik til rejser og middage på fine restauranter.

- Han vidste, at der var en masse bonuspenge, der flød fra producenterne til forhandlerne. Og han ville have snor i de penge. Det er ligesom bonusordning i Coop, så kan man købe sin mælk og sin honning i Coop, siger den forhenværende koncernchef om it-driftschefen.

Efter sit exit fra Atea i 2014 skabte han sammen med tre andre tidligere Atea-folk et selskab, der gik i direkte konkurrence med Atea om et stort udbud fra regionen i 2015. 3Ait var billigst, men udbuddet blev ophævet på grund af mistanken om bestikkelse.

Både i 2014 og i 2012 tilbragte han tid sammen med regionens driftschef i Dubai. Men den personlige relation til driftschefen betød kun lidt, da det gjaldt om at få indflydelse på kravsspecifikationerne, forklarer han.

Afhøringen fortsætter i den kommende uge.

Ritzau