dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat

Kritiseret firma mister rengøring i Jammerbugt

Efter en turbulent tid for personalet i rengoering.com er der nu truffet beslutning om et skifte.

JAMMERBUGT: Kommunalbestyrelsen i Jammerbugt har besluttet, at den rengøringsopgave, som rengoering.com har udført for kommunen, fremover skal varetages af Kongsvang Cleaning & Facility A/S. Dette er blevet besluttet jf. budget- og konstitueringsaftalen, og ingen i kommunalbestyrelsen stemte imod beslutningen, oplyser kommunen.

- Baggrunden har været at træffe en god beslutning for medarbejderne, som jo har været gennem en turbulent tid hos rengoering.com. Samtidig sikrer beslutningen, at rengøringsdriften i Jammerbugt Kommune kommer i gang igen så hurtigt som muligt på normal vis, udtaler borgmester Mogens Christen Gade (V).

Før sommerferien fastholdt kommunens økonomiudvalg ellers samarbejdet med Rengoering.com, selv om medarbejderne i et åbent brev havde plaget over bl.a. for lidt tid til opgaverne, mangel på rengøringsmidler og problemer med løn- og pensionsudbetaling. Firmaet erkendte dengang, at der havde været fejl, men lovede, at der var rettet op.

På det tidspunkt viste arbejdspladsvurderinger også, at der var sket en væsentlig ændring af kvaliteten af rengøringen.

Tilbydes arbejde

Den nye beslutning om at overgå til Kongsvang Cleaning & Facility A7S betyder, at rengøringspersonalet fra rengoering.com vil blive tilbudt arbejde her, hvis den enkelte medarbejder ønsker dette.

- For Jammerbugt Kommune er det meget vigtigt, at medarbejderne fra rengoering.com bliver tilbudt ansættelse i Kongsvang Cleaning & Facility A/S, hvis de ønsker det. Derfor er vi meget tilfredse med, at det er aftalt med Kongsvang Cleaning & Facility A/S, at dette skal ske, fortæller borgmester Mogens Christen Gade.

Jammerbugt Kommune har siden januar 2020 haft et godt og konstruktivt samarbejde med Kongsvang Cleaning & Facility A/S og er glade for, at de med så kort varsel træder professionelt til og sikrer medarbejderne fortsat ansættelse og institutionerne god rengøring, oplyser kommunen.

I Kongsvang Cleaning & Facility A/S ser man nu frem til det udvidede samarbejde.

- Vi ser frem til at fortsætte og udvide vores samarbejde med Jammerbugt Kommune og sikre, at rengøringsdriften fungerer upåklageligt, og at det berørte personale fra rengoering.com tilbydes ansættelse hos os, hvis de har et ønske om det, udtaler direktør i Kongsvang Cleaning & Facility A/S, Jørgen Hertz.

Jammerbugt Kommune har planlagt en evaluering af rengøringsdriften i kommunen i begyndelsen af 2023, og her vil kommunalbestyrelsen således tage stilling til, om rengøringen skal udbydes igen, eller om rengøringen skal hjemtages, så kommunen selv står for driften.

ak

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.