DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Lægemiddelstyrelsen til producenter: Prioriter Danmark

Danske producenter af mundbind, håndsprit og handsker skal ikke glemme at prioritere Danmark, mener styrelse.

Lægemiddelstyrelsen opfordrer danske virksomheder, som producerer medicinsk udstyr, til at prioritere og tilgodese det danske sundhedsvæsen. Det siger Lægemiddelstyrelsens direktør, Thomas Senderovitz, til DR.

Det handler om, at der i Danmark under den nuværende coronakrise ikke lige pludselig er mangel på mundbind, håndsprit og handsker.

- Det er en opfordring til at tilgodese sundhedsvæsnet i Danmark først. Vi har ikke indført noget eksportforbud, og vi har ikke nedlagt forbud om, at de ikke må sælge til andre. Vi har kun henstillet til, at danske patienter har mest brug for det, siger han til DR.

Det handler ifølge Lægemiddelstyrelsen om at være på forkant med situationen. Styrelsen taler især med danske virksomheder, der producerer håndsprit, handsker, mundbind og kitler.

- Der kan komme lidt knaphed. Vi har heldigvis ikke alvorlig knaphed, men det handler om at være på forkant og sørge for, at dem, der har mest behov for det, får det først, siger Thomas Senderovitz.

I øjeblikket er der ifølge Lægemiddelstyrelsen ingen meldinger om problemer med omfanget af medicinsk udstyr eller værnemidler.

Ritzau