DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Leder bestilte kurser hos sin søster efter OK fra chef der nu fortryder

'Klokkeklar' inhabilitet, vurderer forvaltningsretseksperter

NYBORG: En centerleder for Nordfyns Kommunes Børne- og Familiecenter har siden 2013 købt medarbejderkurser for næsten 240.000 kr. af et firma, der ejes af hendes søster. En klokkeklar overtrædelse af forvaltningslovens paragraf om inhabilitet, vurderer forvaltningsretseksperter fra både Syddansk Universitet og Aalborg Universitet overfor TV2 Fyn.

Søsteren, der står for kurserne, er tidligere byrådsmedlem i Odense og har både været opmærksom på og overvejet spørgsmålet, men kan ifølge TV2 Fyn 'ikke se', at der skulle være problemer i det. Det kan centerlederens overordnede, børne- og familiechef Henrik Jacobsen godt, dog mener han ikke, der er sket noget ulovligt.

- Jeg lægger mig fladt ned og siger: 'Der er et habilitetsproblem', siger han, men dog ikke mere fladt, end at han ikke vil anerkende noget brud på forvaltningslovens regler.

- Jeg vil sige, at der er sket et moralsk brud, siger Henrik Jacobsen, der fra starten har kendt til slægtskabet mellem centerleder og kursusudbyder. Han fastholder, at han fagligt kan stå inden for konceptet, men medgiver at indkøbet af kurserne burde være sket med ham som mellemmand og ikke direkte mellem søstrene.

Den fejl påtager han sig ansvaret for, siger han til TV2 Fyn. Centerlederen vil ikke udtale sig, men henviser til børne- og familiechef Henrik Jacobsen.

mk

Læs mere hos TV2 Fyn her og her.