DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Letbane-kaos i Odense skal undgås med plan

ODENSE: Efter letbane-bommerten i Aarhus, slår administrerende direktør, Mogens Hagelskjær, i Odense Letbane fast, at der skal være en klar plan for at undgå samme skandale som i Aarhus. I begge byer er Keolis operatør. Det skriver DR Fyn. 

I Odense er man også i gang med et letbane-projekt, der skal stå klar i 2020. Aarhus har særligt underleverandøren Keolis, der skal være operatør på letbanen, fået størstedelen af skylden for, at åbningen er blevet udskudt. Letbanens direktør, Claus Rehfeld Moshøj, har kaldt Keolis' ageren et 'ledelsesmæssigt svigt' og har fortalt, at han flere gange har rykket firmaet for at få tingene i orden.

I arbejdet med den kommende letbane i Odense er netop underleverandørens rolle et sted, hvor man har et særligt fokus. Odense Letbane har sendt opgaven i udbud og har en plan for at undgå en lignende situation. I Aarhus valgte man nemlig at påbegynde prøvedrift og test, inden alle tilladelserne var i hus, og det kommer ikke til at ske i Odense, forsikrer Mogens Hagelskjær. Trods kaos i Aarhus, er Keolis dog stadig velkommen i Odense.  

sl