dknyt
dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
DK Debat
DK Stillinger

Medarbejdernes mening vejer tungest i Lejres valg af elbiler

Lejre Kommune vil lade medarbejderes holdning veje tungere end pris i købsprocessen af nye elbiler.

LEJRE: Lejre Kommune er på vej til at indkøbe 63 nye elbiler. Således skal 55 biler i hjemmeplejen, sygeplejer, visitationen og administrationen, samt seks kassebiler og to ladbiler til forskellige dele af administrationen og Vej & Park udskiftes. I den sammenhæng har kommunen kig på elbiler, til at udskifte de gamle benzin- og dieselbiler.

De nye elbiler skal vælges i et udbud med deltagelse af fem forskellige bilproducenter. Bilerne, der inde i overvejelserne er Peugeot 208 Active pack, Opel e-Corsa, Volkswagen ID.3. Renault Zoe og Hyundai Kona FL (MY22). Bilproducenternes bud er kommet gennem et SKI-udbud.

Og det bliver medarbejdernes vurdering, der kommer til at veje tungest, således bliver udbuddet afgjort med en vægtning på 60 pct. på medarbejdernes bedømmelse og 40 pct. på prisen. Derfor skal medarbejdere fra de centre, der skal bruge bilerne ud og prøvekøre de udvalgte bilmodeller,  oplyser kommunen.

-   Klimakampen er vigtig. Og det er også vigtigt, at de klimatiltag vi gør, giver mening i hverdagen. Ellers rykker det ikke så meget. Derfor vægter medarbejdernes tilbagemeldinger allerhøjest, når vi skal til at træffe vores valg i udbuddet, siger borgmester Carsten Rasmussen (S).

De nuværende biler, som Lejre Kommune udskifter, bruger ca. 82.500 liter benzin og godt 11.000 liter diesel om året. Forventningen er, at de nye elbiler ruller ud på vejene i første kvartal af 2022. Udskiftningen af bilerne vil kunne spare miljøet for 250 ton CO2-udledning om året.