DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Midtjylland dropper vaskeriudbud

KORT NYT3. OKT 2019 6.42

MIDTJYLLAND: Region Midtjylland har besluttet at droppe det planlagte udbud af landets største hospitalsvaskeri, Midtvask i Aarhus. I stedet bygges helt nye lokaler til vaskeriet i Skejby, skriver Fagbladet 3F. Det var det tidligere regionsråd, der havde besluttet at udbyde det offentlige hospitalsvaskeri med henblik på at få en billigere løsning.

Men efter års uvished kan vaskerimedarbejderne nu ånde lettet op: Udbuddet droppes, og i stedet bygges et helt nyt hospitalsvaskeri på Aarhus Universitetshospital Skejby. Her skal vaskeriet flytte ind om to-tre år, og i den mellemliggende periode beholdes det nuværende Midtvask som en del af Kommunehospitalet i Aarhus. Rasmus Foged fra Alternativet repræsenterer det store flertal i regionsrådet, der stemte for at aflyse udbuddet:

- Jeg har hele tiden haft den holdning, at vi skulle droppe udbuddet. Vi bruger for det første utroligt mange ressourcer på at lave selve udbuddet. For det andet giver det ikke nødvendigvis en bedre, samlet løsning. Ofte ender det bare med, at leverandørerne må presse medarbejderne hårdere for at få prisen ned. Det nye vaskeri forventes at står klar til at blive taget i brug senest ved udgangen af 2022.

ibs