DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Munck Gruppen frikender sig selv i Ewii-udbudssag

Munck Gruppen har foretaget en intern undersøgelse af sin rolle ved udbud i Ewii og Trefor, og konklusionen er, at alt er foregået korrekt efter alle regler

Munck Gruppen har foretaget en intern undersøgelse af sin rolle ved udbud i Ewii, skriver Energy-Supply. Det sker efter at Ewiis fyrede koncerndirektør Knud Steen Larsen med sine dispositioner havde skabt tvivl om sin og Munck Gruppens rolle i Ewiis udbud.

Knud Steen Larsen havde med sine to private investeringsselskaber lidt af en dobbeltrolle, og det handler om, hvorvidt han blandede energiselskabets interesser sammen med sine egne, og om Munck Gruppen var fedtet ind i det. Men efter den interne undersøgelse har Munck Gruppen nu altså frifundet sig selv.

Knud Steen Larsen var som koncerndirektør også medejer og investor i to private investeringsselskaber, hvor man også finder administrerende direktør Hans Christian Munck fra Munck Gruppen. Han har placeret seks mio. kr. i samme investeringsselskab, samtidig med at hans virksomhed er en af Ewiis største leverandører. 

Grus i maskineriet
Det gav grus i maskineriet og efter megen negativ medieomtale igangsatte Munck Gruppen sin egen interne undersøgelse. I en pressemeddelelse siger adm. direktør Flemming Skøtt fra Munck Forsyningsledninger (der er en del af Munck Gruppen), at de lige fra starten har været overbeviste om, at alt fra deres side er foregået på saglig vis og i overensstemmelse med alle regler.

- Det har vores grundige undersøgelse af sagen nu bekræftet, og det er jeg naturligvis meget tilfreds med, siger han.

Undersøgelsen er foregået ved, at alle udbudsprocesser over de seneste år tilbage fra 2010 er blevet gennemgået minutiøst med særlig fokus på de udbud, der har været fremhævet i medierne. Samlet set har selskabet deltaget i adskillige udbudsprocesser, og alt efter opgørelsesmetode ligger det nu klart, at Munck Forsyningsledninger gennem perioden har vundet fem og tabt fire udbud fra Ewii/Trefor.

Der foreligger endnu ikke noget resultat af Ewiis egen undersøgelse af sagen.