DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job
Søndag er Magnus Heunicke (S) igen klar med ny teststrategi, hvor blandt andre gravide og spædbørn kan testes.
Foto: Martin Sylvest, Ritzau Scanpix

Myndighederne skifter strategi igen - flere skal testes

Sundheds- og Ældreministeriet har sammen med flere aktører besluttet at indføre en mere offensiv teststrategi igen, hvor flere får mulighed for at blive testet for covid-19.

Først var det alle, så kun de allerhårdest ramte, og nu er det igen lidt flere. Sundheds- og Ældreministeriet, Sundhedsstyrelsen, Statens Serum Institut og Lægemiddelstyrelsen er klar med en række nye anbefalinger til, hvem der skal testes for covid-19. Det oplyser ministeriet.

Dermed indføres igen en ny strategi, hvor langt flere skal testes, siger sundhedsminister Magnus Heunicke (S).

- Derfor arbejdes der målrettet på at forøge testkapaciteten både med private og offentlige parter, og jeg vil sammen med regionerne sikre, at der eksekveres på denne offensive teststrategi i hele landet. Det er centralt, at teststrategi og testkapacitet følges ad, og at indsatsen kan og skal opgraderes i takt med, at vi forøger testkapaciteten, siger Heunicke.

Flere sundhedsansatte kan testes
I takt med, at epidemien udvikler sig, er den øgede testkapacitet også nødvendig. Samtidig gør den øgede testkapacitet det muligt at teste flere ansatte på sundheds- og ældreområdet.

Den maskinelle kapacitet kan ifølge ministeriet levere 3.000 test dagligt. Ministeriet arbejder sammen med regionerne, styrelser og private virksomheder om at skaffe de fornødenheder, som det aktuelt er knapt med.

Det sker blandt andet ved at lade virksomheder omlægge produktionen, indsamling af værnemidler inden for Danmarks grænser og øget indkøb fra udlandet.

 

De nye retningslinjer gælder blandt andet:

  • Alle med mistanke om moderat til svær covid-19, hvor mistanken fastholdes efter en klinisk vurdering i en covid-19-vurderingsenhed på sygehus, skal testes.
  • Personer med let til moderate symptomer, der varetager kritiske funktioner i sundhedssektor, ældrepleje, arbejde med socialt udsatte eller andre helt særlige nøglefunktioner i samfundet, kan henvises såfremt arbejdsgiver finder det hensigtsmæssigt med hurtig raskmelding. Det er den praktiserende læge, der henviser efter vanlige principper.
  • Fødende kvinder, der er visiteret til fødsel på en fødeafdeling, og hvor der er mistanke om covid-19 skal ud fra et forsigtighedsprincip testes.
  • Nyfødte børn skal testes, såfremt de har symptomer
    (Kilde: Sundheds- og Ældreministeriet.)

ibs