dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat
Niras leverede tocifret vækst på både top- og bundlinje
Niras hovedkonter i Allerød.
Foto: Niras

Niras leverede tocifret vækst på både top- og bundlinje

I 2022 har Niras bl.a. øget investeringerne i den grønne energiomstilling og bæredygtige løsninger. Samtidig har rådgivningsvirksomheden leveret vækst på både top- og bundlinje på ti pct.

For NIRAS blev 2022 det andet år i træk med tocifret vækst i både top- og bundlinje. Det er derfor en meget tilfreds ledelse, der ser tilbage på et år, hvor alle dele af forretningen har bidraget til udvikling, vækst og indtjening.

2022 bød således på en fremgang i egenproduktionen fra kr. 1,9 til 2,1 mia. kr. og i omsætningen fra kr. 2,9 til 3,5 mia. kr. Årets resultat (EBITA) er vokset fra kr. 132 til 149 mio. kr. Resultaterne er leveret i et år, hvor "der er investeret markant i markeds- og medarbejderudvikling", oplyser Niras i en pressemeddelelse.

- Jeg er først og fremmest meget taknemmelig for den tillid, vores kunder har vist os i løbet af året – en tillid, som har resulteret i mange nye projekter og samarbejdsrelationer samt en historisk stor ordrebog, siger adm. direktør Carsten Toft Boesen.

Fokus på grønne projekter

Med udgangspunkt i NIRAS´ position indenfor offshore vind og biogas blev det ultimo 2021 besluttet, over en årrække, at investere 150 mio. kr. i at udvikle kompetencer og løsninger rettet mod et øget engagement i den grønne energiomstilling.

Satsningen er kommet godt fra start med en række strategiske ansættelser, tværgående markedsudviklingstiltag samt sidst, men ikke mindst, en række opgaver primært relateret til offshore-vind, biogas, elektrificering og Power-to-X.

Bl.a. tildelte Energistyrelsen hen over årsskiftet Niras opgaven med undersøgelser af Danmarks samlede miljømæssigt bæredygtige potentiale for vindenergi

- Vi ønsker at bidrage mest muligt til den grønne energiomstilling og har derfor besluttet at investere massivt i opbygning af ekspertise og kapacitet indenfor grøn energiproduktion, transmission og brændstoffer, siger Carsten Toft Boese

Udover de grønne industrier har Niras også vundet flere opgaver inden for infrastruktur bl.a. opgaver i forbindelse med Nordhavnstunnellen, Hillerød-motorvejens forlængelse og Vestfyn-banen. Også her er bæredygtige løsninger dog i fokus, og det bliver også efterspurgt på tværs af alle Niras forretningsområder.

- At levere bæredygtige løsninger til vores kunder er kernen i vores mission. Vores eksperter samarbejder på tværs af organisationen – og med inddragelse af kunder og videnspartnere – med at levere ydelser og løsninger, der skal skabe overblik, transparens og dokumentation for mål og effekt inden for bæredygtighed. Det oplever vi en stor efterspørgsel efter, siger Carsten Toft Boesen.

Forventer fortsat vækst

Trods fortsat stor usikkerhed om den sikkerhedspolitiske situation og den økonomiske udvikling både i Danmark og globalt ser vi med fortrøstning på 2023, hvor Niras forventer at kunne levere på vores strategiske mål om fortsat lønsom vækst og udvikling.

- Efter en grundig analyse af vores markedssegmenter og dialog med nøglekunder ser vi ind i et 2023, hvor vi forventer fortsat fornuftig lønsomhed og gode vækstmuligheder, og hvor vi derfor planlægger at forøge vores investeringer i den grønne energiomstilling, bæredygtige løsninger og digital innovation – samt ikke mindst i vores medarbejderes udvikling og ekspertise, siger adm. direktør Carsten Toft Boesen.

amp

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.