DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Norddjurs Kommune betalte udgifter uden dokumentation

Norddjurs Kommune betalte udgifter uden dokumentation

Gennem flere år har Norddjurs Kommune godkendt bilag uden dokumentation for, at der har været tale om lovlige udgifter. Kommunen har bedt politiet efterforske en række af indkøbene
19. JUL 2018 14.28

I årevis har Norddjurs Kommune betalt for varer og ydelser til titusindvis af kroner, uden at have styr på, hvad formålene med udgifterne har været, og i flere tilfælde uden at vide, hvad der er blevet betalt for, skriver kommunen.dk.

Det afslører en gennemgang af en række bilag fra det kommunale værested for udviklingshæmmede og psykisk handicappede Nærheden, som kommunen.dk har fået aktindsigt i.

Der er bl.a. betalt værkstedsregninger og byggemateriale uden dokumentation for, at der har været tale om lovlige formål, som der skal ifølge reglerne.

Bilagsrodet er så omfattende, at Norddjurs Kommune i månedsvis har forsøgt at finde svar på, hvad formålene har været med tre indkøb, der samlet løber op på mere end 180.000 kroner.

- Der er helt utvivlsomt sket en overtrædelse af de formelle regler for, hvad der skal være noteret, og at man skal vide, hvad pengene er brugt til. Det næste, som er endnu mere alvorligt, er, om pengene rent faktisk er gået til noget korrekt, siger Sten Bønsing, professor i forvaltningsret ved Juridisk Institut, Aalborg Universitet, til kommunen.dk.

Bilagsrodet har fået Norddjurs Kommune til at anmelde sagen til Østjyllands Politi. Ifølge velfærdsdirektør Kenneth Koed Nielsen har kommunen bl.a. bedt politiet efterforske “nogle særlige forhold” ved et indkøb af en defekt bus til 108.000 kroner.

- Det gælder generelt, at man naturligvis ud af en faktura skal kunne se, hvad det drejer sig om. Der skal være en gennemskuelighed i, hvad der er købt og leveret til Norddjurs Kommune. Det er et helt almindeligt standardkrav, at der skal være gennemskuelighed, siger han.

 

Abonnenter på kommunen.dk kan læse hele historien her.