DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Nyt initiativ skal holde eftertragtede varer i Danmark

Et nyt bindeled mellem leverandør og køber kan sørge for, at danskproducerede værnemidler og andre mangelvarer ikke bliver sendt ud af landet.
20. APR 2020 13.15
TEMA: Corona

Selv om flere danske kommuner den seneste tid har meldt om lavvande i lagrene af værnemidler, har danske leverandører haft svært ved at få kontakt til indkøbsorganisationerne i Danmark. Det er oplevelsen hos Mercell-gruppen, som blandt andet står bag Udbudsvagten. 

Derfor har virksomheden nu udviklet hjemmesiden findhinanden.dk, der - foreløbig gratis - etablerer kontakt mellem indkøber og leverandør. Ideen er, at de produkter, som indkøbsorganisationerne mangler, nemt kan blive identificeret og købt.

Hjemmesiden er blandt andet lavet i samarbejde med indkøbsorganisationen Fællesudbud Sjælland. Her ser e-handelskoordinator Janne Kaack frem til, at det kan blive mere overskueligt at finde de relevante leverandører, fortæller hun i en pressemeddelelse.

Markedet støvsuges

Her uddyber managing director for Mercell-gruppen i Danmark, Kevin Leig Bengtsson, også, hvorfor han oplever et behov for hjemmesiden.

- Verdensmarkedet bliver lige nu støvsuget for leverandører af produkter, der kan løse de behov, som covid-19 har skabt. Alligevel ser vi, at der er virksomheder i Danmark, som har svært ved at finde de interesserede indkøbere. Vi håber, at myndighederne nu får adgang til den underskov af danske leverandører, der er i stand til at levere de ekstremt efterspurgte varer, siger han.

Foreløbig kan man blandt andet finde leverandører af kitler, mundbind og håndsprit på findhinanden.dk.

ak