DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Odsherred opsiger aftale med 15 virksomheder

Efter en stikprøvekontrol har vist flere tegn på overfakturering, har Odsherred Kommune valgt at opsige rammeaftalen med 15 lokale håndværkervirksomheder

ODSHERRED: Efter flere tegn på overfakturering i otte ud af 15 håndværkervirksomheder har Odsherred Kommune nu besluttet at opsige en rammeaftale for håndværkere et halvt år før den ellers udløber. Virksomhederne har haft til opgave at lave serviceopgaver på maksimalt 150.000 kr. 

Selvom det ikke er sikkert, at overfaktureringen gælder for de resterende syv virksomheder, vælger kommunen at opsige alle virksomhederne fra d. 31. december. 

- Vi har valgt at opsige rammeaftalen før tid, da vi har opdaget for mange fejl i fakturaerne hos en del af virksomhederne, og derfor vil vi gerne starte på en frisk, siger kommunens økonomichef Kirsten V. Jensen til dknyt. 

Kommunen kender endnu ikke til det samlede beløb, der er overfaktureret for, da den grundigere undersøgelse stadig er i gang. Men de oplyser, at ved nogle af virksomhederne er der tale om flere tusinde kr. og ved andre er det mindre beløb. 

Håndværker føler sig mistænkeliggjort
Den pludselig opsigelse for alle 15 virksomheder, har b.la. fået en af de virksomheder, der ikke har sjusket med fakturaerne, til at reagere. Lars Mårtensen, indehaver af Mårtensen El, føler sig hængt ud af kommunen, da de ikke vil offentliggøre, hvem der har overfaktureret. 

- Jeg syntes jo ikke, vi havde gjort noget forkert, og det fik jeg så også bekræftet, men jeg føler, at vi også bliver hængt ud i den her sag, siger Lars Mårtensson til TV2 ØST og fortsætter:

- Vi har mange kunder, som godt ved, vi er en del af rammeaftalen med kommunen, og jeg føler, vi alle 15 er mistænkeliggjort, så længe Odsherred Kommune ikke sætter navne på.

Vil ikke hænge virksomhederne ud
Kirsten V. Jensen mener ikke, at kommunen skal offentliggøre navnene på virksomhederne, der har snydt, og vil heller ikke fremhæve dem, der ikke har.

- Jeg kan sagtens forstå reaktionerne fra de virksomheder, der ikke har lavet overfakturering, men vi ønsker ikke at hænge nogen ud eller sætte nogen i et dårligt lys. Og det vælger vi ikke at gøre af almen høflighed, siger hun. 

Hun påpeger, at det netop er derfor, at det er godt at starte på en frisk med en ny aftale, men det er stadig uklart, hvornår en ny aftale kommer på bordet, og om der vil være tale om endnu en rammeaftale. 

 

Fakta

En rammeaftale er en løbende aftale mellem en eller flere ordregivere på den ene side og en eller flere tilbudsgivere på den anden. Formålet med rammeaftalen er at fastsætte vilkårene for de kontrakter, der skal indgås i løbet af en nærmere fastsat periode, navnlig med hensyn til pris og mængder.

En rammeaftale er ikke en udbudsprocedure, men en kontraktform. Når selve rammeaftalen har været sendt i udbud, kan de konkrete aftaler indgås uden et nyt udbud, også selv om kontraktværdien af den konkrete aftale er over tærskelværdien. En rammeaftale afløser således en udbudspligt for de ordregivere og de anskaffelser, der er omfattet rammeaftalen.

Kilde: Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen