dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat

Øjendrypbriller giver frihed i Holstebro

KORT NYT15. MAJ 2024 11.56

HOLSTEBRO: Indkøb af 100 par øjendrypbriller har frigivet tid til andre opgaver for hjemmeplejen i Holstebro, samtidig med at brugerne bliver mere selvhjulpne og får mere frihed i hverdagen., oplyser kommunen.

Idéen er egentlig meget simpel. Man tager noget 100 pct. genanvendeligt plastik, støber det i brilleform og borer tre huller i hvert 'brilleglas'. Så har man en øjendrypbrille. Med brugen af det nye hjælpemiddel lægger Holstebro sig i halen på Aalborg Kommune, der i efteråret indkøbte 150 par briller og oplevede, at de blev revet væk.

- Vi har et stort fokus på at gøre borgerne så selvhjulpne som muligt. Det betyder nemlig meget for deres trivsel og mulighed for at leve et selvstændigt liv. Det kan brugen af blandt andet ny teknologi og nye hjælpemidler bidrage til, fortæller Helle Lausen, leder i Holstebros Center for Akutfunktion, Hjemmepleje og Sygepleje.

dotn

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.