DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Overlæger slår it-alarm: Patienters sikkerhed er i fare

Sundhedsplatformen er kommet til Region Sjælland, hvor den har skabt en 'uacceptabel' risiko for fejlmedicinering, siger overlæger i Køge

SJÆLLAND: Patienterne på hospitalerne i Region Sjælland risikerer at få forkert medicin, forkerte doser af den rigtige medicin eller slet ikke at få den medicin, de har brug for, efter at regionen har indført det nye it-system Sundhedsplatformen, skriver Politiken.

Det har fået overlægerne på Sjællands Universitetshospital i Køge til at slå alarm. De mener, at Sundhedsplatformen har bragt patienternes sikkerhed i fare, og der er brug for en hurtig 'plan for sikker medicinering', fremgår det af et brev fra overlægerådet til hospitalets ledelse.

Hospitalerne i Region Sjælland blev som de sidste koblet på Sundhedsplatformen 25. november, og de sjællandske læger, der før havde et velfungerende it-system, oplever nu de samme problemer, som kollegerne i Hovedstaden har døjet med, siden de første hospitaler tog Sundhedsplatformen i brug i maj 2016, fremgår det af brevet.

Ifølge overlægerådet løber lægerne en markant risiko for at skade patienterne, enten fordi de får forkert medicin eller slet ikke får livsvigtig medicin.

Lars Onsberg Henriksen, der er koncerndirektør i Region Sjælland, siger til Politiken, at lægerne har ret i deres kritik:

- Du får mig ikke til at sige, at de ikke har ret, eller at det ikke er et problem, for det er det, siger han.

Derfor har det ifølge ham 'højeste prioritet' at få udviklere fra den amerikanske leverandør af systemet, Epic, til Danmark for at ændre systemet.

ka