dknyt
dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
DK Debat
DK Stillinger

Region Hovedstaden investerer millioner i ladestandere

Med et stort infrastrukturprojekt vil Region Hovedstaden sikre mere end 300 nye ladestandere på regionens matrikler over de kommende tre år. Projektet er sendt i udbud og de første hundrede standere klar inden udgangen af 2021.

HOVEDSTADEN: Politikerne i Region Hovedstaden vil have flere til at benytte biler drevet af el, når de fragter sig rundt i regionen.

For at fremme den udvikling ser man i regionen en nødvendighed i at investere mere i opsætning af ladestandere, så bilerne kan få strøm flere steder i regionen. Derfor har man nu som en del af et større infrastrukturprojekt afsat millioner til at indfri ambitionen.  

- Fra regionsrådets side har vi afsat 3 millioner kroner til opsætning af ladestandere, som skal være med til at sikre, at vi har de rigtige rammer for de mange, der vælger en grøn elbil til. Elbilerne er nemlig en vigtig del af omstillingen mod en sundere og mere bæredygtig region, og derfor er jeg rigtig glad for at se, vi nu har fået et stort udbud på plads, så vi sikrer, at flere ladepladser kommer op omkring vores hospitaler og bygninger de kommende år, siger formand for trafikudvalget i Region Hovedstaden, Jens Mandrup (F).  

Med projektplanen og det igangværende udbud lægges der op til, at de første 100 ladestandere allerede er på plads ved udgangen af i år. 

Flere standere på vej de kommende år

De mange nye ladestandere skal opsættes på forskellige af regionens matrikler eksempelvis på hospitalerne. Ladestanderne skal opsættes løbende, og de første vil blive sat op, hvor der allerede er infrastruktur omkring eksempelvis strømforsyningen på plads. 

- På sigt kommer vi til at have en pæn fordeling af ladestanderne på vores matrikler, men for at komme hurtigt i gang starter vi med de matrikler, hvor det kan lade sig gøre her og nu, og så føjer vi løbende til med fokus på der, hvor behovet er størst, siger Jesper Lauritsen, der er projektleder hos Region Hovedstadens Center for Ejendomme. 

Der er i dag cirka hundrede ladestandere på regionens matrikler. Med infrastrukturprojektet lægges der op til, at det tal øges med 300 ekstra pladser frem mod 2025.  

amp